Wat zijn de kosten alarmsysteem bedrijf? Ben je eigenaar van een bedrijfspand? In dat geval spreekt het voor zich dat je niet zit te wachten op schade ten gevolge van brand, vandalisme of inbrekers. Wil je, je hier tegen beschermen? In dat geval kan het interessant zijn om er voor te kiezen om een bedrijfsalarmsysteem te kopen. Ben jij dit ook van plan, maar ben je in eerste instantie nog op zoek naar informatie over de verschillende mogelijkheden en kosten op vlak van een bedrijfsalarmsysteem? In dat geval ben je op deze pagina aan het juiste adres!
*Tips:
- Direct weten wat een alarmsysteem kost? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale alarmspecialisten.
Inhoud van dit artikel
Hoeveel kost een bedrijfsalarmsysteem?
Als bedrijf is het uiteraard mogelijk om de aankoopprijs van een bedrijfsalarmsysteem in te brengen als investering in de boekhouding, maar dat betekent niet dat je zomaar om het even welk bedrag kan gaan uitgeven. Voor veel bedrijven is het dan ook zeer belangrijk om tot in detail te weten met welke kosten ze voor hun bedrijfsalarmsysteem rekening dienen te houden. Wij hebben deze verschillende kosten alvast even voor jou op een rijtje gezet.
Onderdeel van een bedrijfsalarmsysteem | Gemiddelde kostprijs |
Rookmelder | Tussen 15 & 75 euro per stuk |
Sprinklerinstallatie (per vierkante meter) | Tussen 30 & 55 euro per stuk |
Bewegingsmelder | Tussen 55 & 255 euro per stuk |
Overvalknop | Tussen 70 & 135 euro per stuk |
Beveiligingscamera | Tussen 450 & 950 euro per stuk |
Toegangscontrole | Vanaf 175 euro |
Alarminstallatie | Vanaf 525 euro |
In principe gaan we er met bovenstaande een beetje vanuit dat je kiest voor een systeem op maat. Dit is uiteraard geen must. Heb je geen specifieke eisen en wil je gewoon een standaard, maar degelijk bedrijfsalarmsysteem tegen een gunstige prijs in huis halen? In dat geval is het altijd interessanter om te kiezen voor een complete, standaard set.
De prijsopbouw van een bedrijfsalarmsysteem
Nu je weet wat de verschillende onderdelen van een bedrijfsalarmsysteem kosten is het ook interessant om even de prijsopbouw in detail te bekijken. Deze prijsopbouw is in principe vrij eenvoudig. Ze bestaat dan ook slechts uit twee delen. Het eerste deel is goed voor 75 procent van het totale prijskaartje. Het gaat hierbij dan ook om de kostprijs die moet worden betaald voor het aanschaffen van de verschillende toestellen en andere onderdelen van het alarmsysteem. De resterende 25 procent gaat dan vervolgens op aan de installatiekosten. Steeds meer mensen kiezen er echter, ook in een bedrijf, voor om het alarmsysteem zelf te plaatsen. Op deze manier is het perfect mogelijk om deze 25 procent uit te sparen.
Keuzes die de kostprijs van een bedrijfsalarmsysteem beïnvloeden
Vooraleer er een bedrijfsalarmsysteem kan worden aangekocht dienen er verschillende keuzes te worden gemaakt. Deze keuzes zullen niet alleen de uiteindelijke indeling van het bedrijfsalarmsysteem bepalen, daarnaast zijn ze uiteraard ook verantwoordelijk voor de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes alvast even voor jou verzameld en op een rijtje gezet.
Keuze 1: Een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem?
Tegenwoordig kan je als type bedrijfsalarmsysteem een keuze maken uit drie verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak dan ook de bedrade van de draadloze en de hybride systemen. Van deze drie mogelijkheden is de draadloze variant het voordeligst, maar dan enkel en alleen wanneer je er zeker van bent dat je in de komende jaren het systeem niet zal uitbreiden. Ben je daar niet zeker van en bestaat deze kans wel degelijk? Dan is het altijd heel wat interessanter om er voor te kiezen om gebruik te maken van een hybride systeem. Een bedraad bedrijfsalarmsysteem is in ieder geval altijd veruit het duurst omdat er niet zelden kleine verbouwingswerken voor dienen te gebeuren.
Keuze 2: Welke communicatiekiezer wordt er gebruikt?
Er bestaan tegenwoordig drie verschillende soorten communicatiekiezers waarmee je, je bedrijfsalarmsysteem kan uitbreiden. De populairste van de drie is de GSM communicatiekiezer waarbij er een sms-bericht wordt verzonden naar één of meerdere nummers in geval van calamiteiten. Wij hebben de drie verschillende soorten communicatiekiezers inclusief hun gemiddelde kostprijs in ieder geval even voor jou op een rijtje gezet:
Type communicatiekiezer | Gemiddelde kostprijs |
PSTN communicatiekiezer | Tussen 50 & 70 euro |
LAN communicatiekiezer | Tussen 105 & 140 euro |
GSM communicatiekiezer | Tussen 210 & 300 euro |
Keuze 3: Camerabewaking of niet?
Veel mensen denken wel eens dat camerabewaking standaard deel uitmaakt van een bedrijfsalarmsysteem. Dat is echter helemaal niet het geval. Sterker nog, in haast alle gevallen is dit een optie die een behoorlijke meerprijs met zich mee kan brengen. Dit is in het bijzonder het geval omdat er voor camerabewaking niet alleen camera’s aangekocht moeten worden, daarnaast dient er eveneens een recorder te worden geplaatst. Alles bij elkaar gezien kan je voor camerabewaking (afhankelijk van het soort camera) rekening houden met een meerprijs die is gelegen tussen de 300 en de 1.500 euro.
Interessante bespaartips
Het kopen van een bedrijfsalarmsysteem kan, afhankelijk van het systeem in kwestie een behoorlijke som geld kosten. Gelukkig hoef je niet zomaar akkoord te gaan met de volledige kostprijs en bestaan er diverse mogelijkheden om het kostenplaatje enigszins te drukken. Hoe je dat precies kan doen vertellen we je graag door middel van onderstaande opsomming:
- Kies voor een bedrijf uit de buurt
Niet alleen voor de installatie, maar ook voor de levering van jouw bedrijfsalarmsysteem zullen er kosten in rekening worden gebracht. De zogenaamde voorrijkosten zijn altijd gelegen tussen de 0,50 en 1 euro. Er kan in principe vrij eenvoudig op worden bespaard, gewoon al door een bedrijf uit de buurt te kiezen om mee samen te werken.
- Installeer het bedrijfsalarmsysteem zelf
Het installeren van een alarmsysteem ziet er op het eerste zicht misschien erg complex uit, maar eigenlijk valt dat in de praktijk bijzonder goed mee. Ga daarom altijd even na of je het systeem niet zelf kan installeren zonder de tussenkomst van een specialist. Slaag je hierin? Dan kan je zomaar even een mooie som geld uitsparen. Let wel op, het spreekt voor zich dat het volledige bedrijfsalarmsysteem correct moet worden geïnstalleerd. Slaag je daar niet in, dan is het toch nog steeds het interessantst om dit karwei uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.
Bespaar nu tot 30% op jouw bedrijfsalarmsysteem!
Buiten de hierboven aangegeven bespaartips is het mogelijk om nog een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren op het kostenplaatje dat voor een bedrijfsalarmsysteem in rekening kan worden gebracht. Hoe? Zeer eenvoudig. Wanneer je van plan bent om te investeren in een dergelijk systeem is het nooit interessant om zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Dat is het geval omdat je zo niet weet of je nu een goede of een veel te hoge prijs betaalt. Door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven en de aangeboden prijs te vergelijken haal je er uiteindelijk altijd de beste deal tussenuit.